Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.

Pikkelöinti

Eri näköisten pikkeleiden valmistus burgerin väliin on periaatteessa tosi simppeliä.  Burgeriin erilaiset pikkelit tuovat tekstuuria, purutuntumaa ja happoa, mitä burgeri myös kaipaa.

Liemi on himmeä, ihan perinteinen 1–2–3 suhteinen – 1 etikkaa, 2 sokeria, 3 vettä. Monet tekevät pikkelöinnin kattilassa, jolloin sokeri sulaa nopsaan, mutta se ei ole välttämätöntä. Ei tarvitse ottaa kattilaa esille ja selviät vähemmällä tiskillä. Itse tehtyjä pikkeleitä voi käyttää huoletta jääkaapista viikon verran vahvan etikan ansiosta. Pikkelöintiä on helppo tuunata. Edellä mainittu on klassinen 1–2–3 -liemi, mutta voit testata myös 1–2–2 -lientä, joka on snadisti tujumpi.

Ja vain taivas on rajana, mitä kaikkea voit pikkelöidä! Klassinen vaihtoehto on pikkelöidä 1–2–3 -liemessä punasipulia. Itse tehtyjä pikkeleitä voi käyttää huoletta jääkaapista viikon verran vahvan etikan ansiosta.

ainEsosat

Vihreitä tomaatteja
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
hyppysellinen suolaa

resePtin kuvaus

Sotke etikka, sokeri, suola ja vesi niin, että sokeri ja suola ovat sulaneet kokonaan liemeen. Viipaloi tomaatit ja lisää pikkeliliemeen. Anna tomaattien pikkelöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pikkelöintiä on helppo tuunata. Edellä mainittu on klassinen 1–2–3 -liemi, mutta voit testata myös 1–2–2 -lientä, joka on snadisti tujumpi. Ja vain taivas on rajana, mitä kaikkea voit pikkelöidä! Klassinen vaihtoehto on pikkelöidä 1–2–3 -liemessä punasipulia.

Jos tykkäsit, jaa resepti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.