Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.

Majoneesi

Tänä päivänä saa hyviä majoneeseja suoraan kaupasta. Aina ei kannata laittaa kaikkia paukkuja majoneesin tekemiseen, kun voi käyttää hyvää, valmista pohjaa, jonka tuunaa kohdilleen.

Mutta kun tarve ja hinku iskee, majoneesin tekeminen on todella helppoa. Huomioi vain muutama seikka ainesosien järjestyksessä. Kananmuna pohjalle, siihen mausteet ja öljy varovasti päälle. Sauvasekoitin esiin ja jos burgerijumalat ovat suosiollisia, saat kertalaakilla täydellistä majoneesia.

Sauvasekoitin painetaan siis astian pohjaan, vedetään täydet pyöräytykset ja nostetaan sauva hissukseen ylös, niin meillä on valmis majoneesin peruspohja. Majoneesin voi käyttää sellaisenaan tai tuunata maun mukaan.

ainEsosat

MAJONEESI

1 muna
1 tl dijon sinappia
1 rkl etikkaa
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2 dl öljyä

HABANERO TUNING
1/2 habaneroa
Tilkka öljyä

resePtin kuvaus

Ota kapea ja korkea astia, johon sauvasekoitin mahtuu hyvin. Aloita rikkomalla muna astian pohjalle. Lisää sinappi, etikka, suola ja sokeri. Kaada varovasti öljy päälle. Laita bamixin terä astian pohjaan asti ja ala “poraa” ja nosta hiljalleen sauvasekoitinta ylöspäin niin, että öljy emulgoituu majoneesiksi. Maista. Lisää mausteita tarvittaessa. Öljyä lisäämällä majoneesista tulee paksumpaa.

Protip – Habanero tuning

Perusmajoneesi on helppo tuunata omia makunystyröitä hiveleväksi. Tässä kivan tulinen, mutta maukas vaihtoehto:

Blendaa habanero ja öljy erillisessä astiassa sileäksi massaksi ja lisää juuri tehdyn majoneesin joukkoon. Hyvä suhde habaneron ja majoneesin välillä on 1:10, mutta toki jokainen tekee juuri sellaisen kireyden kuin haluaa.

Tsekkaa vinkit videolta.

Jos tykkäsit, jaa resepti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.