Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.

DIY Ketsuppi

Jokainen tietää, että ketsuppia voi ostaa kaupasta, mutta sitä on helppo tehdä myös itse. Mietipä ikiomaa ketsuppia, jolla voit leveillä grillibileissä ja yllättää vieraat positiivisesti. Tämän helpommaksi ei resepti tule: mitataan raaka-aineet astiaan, otetaan blenderi, vedetään sileäksi ja ketsuppi on valmis.

Jollekin voi tulla yllätyksenä, että ketsuppi on käytännössä aika paljon sokeria – ja sen takia niin hyvää. Etikka antaa ketsupille sen vaatiman hapon. Suolaa pitää olla kaikessa, niinpä sitä on myös ketsupissa. Pieni määrä inkivääriä voi kuulostaa haastavalta, mutta se toimii ketsupissa yllättävän hyvin.

Protip

Jos haluat, voit viedä itse tehdyn ketsupin seuraavalle tasolle. Käytännössä puolikas habanero (siemenet ja valkoiset osat poistettuna) blendattuna 3-4 dl ketsuppia saa aikaan hyvänmakuisen soossin. Voit käyttää myös vaikka paprikaa tai savuchiliä, niin saat ketsuppiin vaihtelua.

ainEsosat

Tomaattipyre 160 g
Glukoosi 160 g
Etikka 50 g
Sokeri 50 g
Suola 10 g
Mustapippuri 5 g

resePtin kuvaus

Kaikki vaan blenderiin ja sileäksi tai sitten vaihtoehtoisesti bamixilla. Jotta koostumuksesta tulee loistava, ellei täydellinen, pitää olla kärsivällinen ja käyttää blenderiä/bamixia vähintään 5–15 min. Valmiin ketsupin tunnistaa siitä, että se on kiiltävää ja sileää – ja tietty maku on tikissä.

Tsekkaa vinkit videolta.

Jos tykkäsit, jaa resepti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.