Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.

Itse tehdyt ranet

Hyvät ranskalaiset perunat valmistuvat kotikeittiössä. Tärkeimmästä ainesosasta löytyy monia vaihtoehtoja. Lapin Puikulaperuna on erittäin hyvä ja Rosamunda toinen vaihtoehto. Yleisesti muussiperuna on se kaikkein paras vaihtoehto himaraneihin.

Idea on simppeli: Keitetään kerran vedessä, jäähdytetään jääkaapissa ja fritataan kahteen tai jopa kolmeen kertaan. Näin saadaan helposti todella hyvä ranskalainen peruna kotikeittiössä. Homma vaatii käytännössä perunoiden lisäksi vain vettä, suolaa ja frittiöljyä. Lisäksi lämpömittari on erittäin suotavaa olla olemassa, että pystyt hallitsemaan fritin lämpöä.

Useampi frittaus antaa perunalle näköä ja makua. Kahteen kertaan fritatut perunat ovat tummempia, vähän rapsakampia ja ihanasti pehmeitä keskeltä.

ainEsosat

1 kg perunoita
1 l öljyä
Suolaa

resePtin kuvaus

Valitse hyvä jauhoinen peruna, puikula on hyvä vaihtoehto. Kuori ja leikkaa 11 mm paksuisia pölkkyjä. Keitä perunat vedessä kypsäksi asti. Kuivaa perunat ja jäähdytä jääkaapissa. Lämmitä uppopaistoon tarkoitettu öljy 150 asteeseen. Paista perunoita öljyssä 3–4 minuuttia. Poista perunat öljystä ja anna hieman vetäytyä. Lämmitä öljy 180 asteeseen ja paista perunoita vielä noin 3 minuuttia. Poista perunat ja suolaa ne hyvin. Nyt sinulla on kolmeen kertaan kypsennetyt erittäin rapeat perunat. Nauti.

P.S. Friteerauskattilan lähellä on hyvä olla kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy tuleen. Öljykattilaan ei koskaan saa kaataa vettä.

Jos tykkäsit, jaa resepti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.