Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.

Briossit

Burgerin toinen tärkeä osa on sämpylä. Me Social Burgerjointilla käytämme briossia. Todella maistuvan sämpylän reseptiikka on yksinkertainen ja kun tekemisen aloittaa ajoissa, ei kiirekään tule vastaan.

Taikina tehdään tarkoituksella löysäksi. Siksi se laitetaan 3-24 tunniksi jääkaappiin tekeytymään, jotta taikinaa pystyy käsittelemään ja siitä kärsii muotoilla oikean näköiset sämpylät.

Briossit leivotaan jauhon avulla jähmettyneestä taikinasta. Sämpyläpaloja ei siis vaivata, vaan ne painetaan ohuiksi littanoiksi pellille. Tuntuu hassulta, mutta hiivalla on sellainen mukava vaikutus, että sämpylät nousevat korkeiksi.

Jos haluat tehdä snadin ja korkean sämpylän, kannattaa askarrella vaikka foliosta tuki, koska taikina on sen verran löysää. Muuten sämpylöistä tulee sopivan leveitä. Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä, jokainen tekee makunsa mukaan.

ainEsosat

360 g kananmunaa
80 g sokeria
150 g maitoa
20 g hiivaa
760g vehnäjauhoa
200 g voita
20 g suolaa

resePtin kuvaus

Liota hiiva maitoon, lisää kananmunat, sokeri ja suola. Lisää jauhot pieni määrä kerrallaan, niin taikina menee kivemmin sekaisin. Lisää lopuksi kuutioitu kylmä voi. Vaivaa yleiskoneessa matalalla teholla 20 minuuttia.

Laita taikina jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään vuorokaudeksi, koska seuraavana päivänä taikina on parhaimmillaan.

Ota taikina jääkaapista ja leikkaa siitä 70 g kokoisia paloja. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne.

Nostata 2 tuntia huoneenlämmössä tai kun briossit ovat nousseet sopiviksi. Sekoita 1:1 munaa ja maitoa ja voitele muna-maitoseoksella.

Paista noin 15 minuuttia 175-asteisessa kiertoilmauunissa. Briossit ovat valmiita, kun pinta on kivasti ruskistunut.

Jos tykkäsit, jaa resepti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Get your grill on.

Burger season is on. Fire up – Katso reseptit ja tule burgermeisteriksi.