Kasvisburgeri on hampurilainen, jossa ei käytetä lihaa. Pihvi voi olla valmistettu esimerkiksi kikherneistä, mustapavuista, soijasta, nyhtökaurasta, sienistä tai kasviksista. Lisäksi täytteet ja kastikkeet voivat olla täysin kasviperäisiä tai sisältää esim. maitotuotteita, riippuen ruokavaliosta.
Kasvisburgeri voi sisältää eläinperäisiä tuotteita, kuten juustoa, munaa tai jogurttipohjaisia kastikkeita. Vegaaniburgeri taas on 100 % kasvipohjainen, eikä siinä ole mitään eläinperäistä.
Kikhernepihvi on hyvä valinta, kun kaipaat kasvisburgeriisi pehmeää makua, joka antaa täytteille tilaa loistaa. Kikhernepihvi on rakenteeltaan mehevä ja sopii täydellisesti klassisen hampurilaisreseptin ystäville. Jos pelkäät, että kasvispihvi jää liian mauttomaksi, uskalla maustaa sitä reilusti. Kokeile esimerkiksi savupaprikajauhetta ja juustokuminaa. Kikhernepihvi toimii erityisen hyvin yhdessä majoneesin, suolakurkun ja rapean salaatin kanssa. Jos teet pihvit itse, kokeile hienontaa kikherneet joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimen pulssitoiminnolla.
Etsitkö kasvispihviä, jossa on kunnolla makua ja rakennetta? Mustapapupihvi on täydellinen valinta. Se sopii erityisesti tulisempiin hampurilaisiin. Kokeile chilimajoneesia, avokadoa ja karamellisoitua sipulia tämän pihvin kaverina. Mustapapupihvit voi ostaa valmiina tai tehdä itse. Paista pihvit pannulla voissa tai öljyssä.
Jos kikherneet ja mustapavut eivät nappaa, kokeile rohkeasti muita vaihtoehtoja. Kasvispihvien valikoima tuntuu laajenevan koko ajan!
Eikö kasvispihvi kuullosta omaan korvaan vielä houkuttelevalta? Skippaa kasvispihvi ja paista burgerin väliin pari siivua halloumia!
Mikä on paras kastike kasvisburgeriin?
Vegemajoneesi on hyvä perusmajo, johon voi lisätä vaikka valkosipulia tai chiliä. Myös hummus ja avokadodippi ovat maukkaita ja täyteläisiä valintoja.
Miten kasvisburgerista saa täyttävän?
No monipuolisilla ja runsailla täytteillä tietenkin! Lisää pihvin kaveriksi esimerkiksi avokadoa, paahdettuja kasviksia, salaattia, karamellisoitua sipulia, juustoa, runsaasti kastiketta ja rapeita elementtejä, kuten paahdettua sipulia tai vaikka maissilastuja.
Voiko kasvispihvi olla yhtä herkullinen kuin lihaversio?
Ehdottomasti! Hyvin maustettu ja oikein paistettu kasvispihvi voi jopa ylittää perinteisen lihan makumaailman. Riippuu toki myös syöjästä, makunsa kullakin.
Miten kikhernepihvin saa pysymään kasassa?
Kikhernepihvin salaisuus on sitojissa! Tarvitset jotain, joka sitoo aineet yhteen. Esimerkiksi kananmuna tai chia-siemenillä tehty ”geeli” auttavat pitämään pihvin koossa.
Miten kasvispihvistä saa rapean?
Rapeuden salaisuus on panerointi ja paistaminen oikeassa lämpötilassa. Pyöräytä pihvi ennen paistoa korppujauhoissa tai panko-jauheessa, ja paista kuumalla pannulla öljyssä.
Parhaassa kasvisburgerissa pihvi on vain yksi osa makunautintoa. Rapeat täytteet, maukkaat kastikkeet ja hyvä sämpylä tekevät kokonaisuudesta erinomaisen – vielä hyvä seura ja makuelämys on täydellinen! Loppujen lopuksi oikean pihvin valinta kasvisburgeriin on kiinni siitä, mitä just sun tekee mieli syödä ja mihin olet mieltynyt! Joten testaa rohkeasti ja löydä sun suosikkikombo.
Ja hei! Tuu testaa meidän kasvisburgerit, katso menu täältä.
Kaikki ajankohtaiset sisäpiirin sutinat suoraan sähköpostiin. Tätä sä et halua missata!
Kiitos!
Eväste | Kesto | Kuvaus |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 kk | Tämän evästeen avulla tiedämme, oletko hyväksynyt "Analytiikka- ja markkinointievästeet". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 kk | Tämän evästeen avulla tiedämme, oletko hyväksynyt "Välttämättömät evästeet". |
viewed_cookie_policy | 11 kk | Tämän evästeen avulla tiedämme, oletko hyväksynyt evästeemme. Tähän ei tallenneta henkilötietoja. |